8 Mayıs 2013 Çarşamba

PROFESYONEL KOÇLUK HİZMETİ NE İŞE YARAR?


“Kıyıyı gözden kaybetmeye cesaret edemeyen insan yeni okyanuslar keşfedemez. Andre Gide” 
Bazı anlar vardır istediğini elde ettiğin, başarıya ulaşmış ve sonucun keyfini sürdüğün…  Yüzün gülüyor ve için rahattır. 
Bazı anlar da vardır ki; yaptıklarınla sonuca varamıyor, istediğin yere bir türlü ulaşamıyorsundur. Şartlar gerçekleşmiş olsa hayaline ulaşmak mümkündür ama işte o imkânlar bir türlü oluşmuyordur.
Yakın arkadaşlarına danışırsın, kendi kafalarına göre tavsiyeler verirler.
Ailene ya da yakın çevrene danışırsın, “bu böyle, şu böyle olmalı” derler.
Genel de senden başka herkesin bir fikri, bir çözümü vardır. Bir söylenenlere, bir de kendine bakar, içinde yine başladığın noktaya dönersin. Üstelik diğerlerince kolay görünen çözümlerin sana uygun gelmemesinden, hayalindekileri hayata geçirememekten dolayı kafan daha da karışmış hissedersin.
Hepimizin hayatında emin olamadığı, aklının karıştığı, işin içinden çıkamadığı durumlar vardır. Konu kimi zaman iş kimi zaman ilişkimizdir ya da gelecekle ilgili önemli bir karar alma noktasındayızdır.
İşte bu noktada profesyonel bir koç ile çalışmak sana sayısız fayda sağlayabilir.
Profesyonel Koç, her şeyden önce konunla değil seninle çalışır. Böylece sen, sadece o konuyu çözerken aslında başka birçok konuya ilişkin potansiyelini de keşfeder ardından emin adımlarla ilerleyen gelişim yolculuğunu başlatmış olursun.
Profesyonel Koç, arkadaşlarından farklı olarak sana ne yapman gerektiğini ya da nasıl yapman gerektiğini söylemez. Çünkü tüm bunları nasıl yapman gerektiğine ve hangi adımları atacağına dair bilginin sende olduğunu bilir. Koç senin sorularının yanıtlarını bilmez ancak bu yanıtları bulmanı sağlayacak doğru soruları sorar.
Çözüm odaklı çalışır. Düşüncelerine ayna tutarak gerçekten ne istediğini keşfetmeni kolaylaştırır. Sen eksik alanlarına odaklanmak yerine kendi güçlü yönlerini keşfeder ve neler yapabileceğini fark edersin. Profesyonel Koç, yolculuğunda atacağın adımlar için seni yüreklendirir ve eyleme geçmeni hızlandırır. Böylece hayallerine adım adım yaklaşır ve geleceğinin direksiyonunu kendi eline alırsın.
Sözümü,  bir koçluk  sorusuyla tamamlamak istiyorum; tam olarak ne istiyorsun ve bu istediğine ulaşmak için neler yapmaya hazırsın?
Sevgiyle Kalın....











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder